This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

HILTON SUKHUMVIT BANGKOK

Sukhumvit 24, Bangkok
Thailand
2013

HILTON SUKHUMVIT BANGKOK

Sukhumvit 24, Bangkok
Thailand
2013

HILTON SUKHUMVIT BANGKOK

Sukhumvit 24, Bangkok
Thailand
2013
Sukhumvit 24 is rapidly becoming a neighbourhood for high-end residential properties due to its central location and its adjacency to a mass transit line, a public park, a shopping centre and numerous multinational cuisine restaurants. It is a very popular area amongst the expat residents living in Bangkok. The client recognises the opportunity to develop a 5-star hotel to fit in with the neighbourhood, and has also acquired an existing hotel on Sukhumvit 26 adjoining the back of this property, thus sharing service support area between both properties. One is the current project, a newly built 5-star Hilton, whilst the other is a 4-star Double Tree by Hilton which is a renovation of an existing hotel.

The faade design of the Hilton Sukhumvit was intended to create a modern clean look that stands out from the surrounding buildings whilst relating to its sister property. Due to the high density of Japanese nationals in the area, the design of vertical fins on western frontal faade took its inspiration from Japanese origami. The treatment of the stepped recess massing of the tower, required by height restrictions, creates a strong artistic aesthetic component of the facade. The multiple vertical lines intentionally connect the top of the tower to the ground resulting in slender proportions that provide an elegance in keeping with the Hilton brand.

The double height lobby space is visible through clear glass walling to allow the visitors and guests to experience the whole volume of the lobby from outdoors. The north and south elevations are designed to combine horizontal glazing lines with aluminium clad walls that are patterned to relate with the distinct interior pattern of the guest rooms.

The swimming pool on the top of the building northern facade is a feature that adds colour to the building, and looking from the pool creates an exciting sense of the drama of the city skyline. The general colour scheme and composition of elements for the exterior, a mixture of white vertical fins with warm gray cladding and dark gray painted solid wall base, results in a clean elegant look.

The interior design theme of the public spaces focuses strongly on creating an exciting and trendy yet luxurious feel. The selection of artistically composed mixed and matched fine materials reflects the sophistication of composition that is expected of the Hilton brand. The result is bright and fresh interior spaces that keep its visitors pleasantly surprised exploring from space to space. The design of the guestrooms is about comfort, with a more understated elegance being demonstrated through the use of warm colours and fine materials, as well as the use of a distinctive geometric pattern.

Art objects are strategically placed inside and outside the building to add an extra dimension to the spaces. The landscape architect worked well with the tight spaces surrounding the building to create a mixture of fun artistic green spaces and high green screen walls. The design of hotel front entrance area was the result of addressing the requirements of the Feng Shui master as well as the functional and aesthetic design.
Share:
Facebook
Email