This website uses cookies. By continuing to use this website, you agree to the use of cookies. More info here
Accept Cookies

MING MONGKOL GREEN PARK

Kaeng Khoi, Saraburi
Thailand
2014

MING MONGKOL GREEN PARK

Kaeng Khoi, Saraburi
Thailand
2014

MING MONGKOL GREEN PARK

Kaeng Khoi, Saraburi
Thailand
2014
Initiated to commemorate the 84th birthday of the King of Thailand, the park was conceived under the philosophy of sustainable living. The project was intended to be a rest area for travelers as well as a public park for the local communities. It is equipped with wind turbines and solar panels to help reduce energy consumption. The majority of the trees and plants are existing species well suited to its climate. At the core of the project is a cluster of buildings grouped around a central courtyard and enveloped by the landscape. The focus is on The King 84th Anniversary Memorial Hall, whose relatively small floor space is set against a soaring ceiling height that together with the placement of large double doors on three sides, allow the building to be naturally ventilated. The Memorial Hall is clad in vertical timber substitution fins, which reflect and meld with its surrounding. The fins have been spaced far enough apart to allow ever-shifting shadows to be visible while reducing heat gain to the building envelope. The open-air kiosks for selling local products are constructed from the same materials, while the two enclosed shops are lined with pivot doors that can be opened up to create a semi-outdoor space appropriate for its location in a park, as well as being a way of living sustainably in the tropical climate. SUFFICIENCY: means moderation within reason, building up immunity against future changes, adopting the middle path in life, being in balance and neither harms oneself nor the environment. From the philosophy of Sufficiency Economy as espoused by His Majesty King Bhumibol Adulyadej. CONTEXT: The design respects the surrounding natural environment by, for example, using earth mounds to connect to the surrounding landscape. ZONING: The site is divided into three zones: parking lot, architecture and landscape. NEGATIVE POSITIVE: The buildings and other functional areas are surrounded by the green landscape in order to create a truly natural environment. GREEN: The design was based on sustainable principles such as incorporating the use of wind and solar energy, clean energy and recycled water. MASS: The design was based on sustainable principles such as incorporating the use of wind and solar energy, clean energy and recycled water. TRAFFIC: The project clearly separates the different routes for different types of uses to ensure that they are safe and fit for purpose.
AWARDS
ASEAN Energy Awards : 2015
Thailand Energy Awards : 2015
TALA Awards : 2015

Share:
Facebook
Email